ABC - Ison ja pienen suhdeoppi. Vieraileva Kolumnisti

 Pikkuneuvolan ensimmäinen vieraileva Caregiver-kolumnisti on täällä! 

Ensimmäisenä vierailijana arvostamme sitä, että hänen fiksut ajatuksensa olivat heti hyvissä perusasioissa. Nimittäin Cg/little -suhteeseen ryhtymisessä! 
Isojen oppaan esimmäisenä aiheena esittelemme: 

Caregiver, minäkö?
Isoksi ryhtyminen: Mitä asioita on hyvä keskustella ja pohtia, ennen suhteen aloitusta ja sen alussa? 

Omat taidot, tarpeet ja ominaisuudet - Caregiver/little -suhteet, mitä ne on?

Ison ja pikkuisen välisiä suhteita on monia erilaisia. Ne poikkeavat toisistaan suhteen osapuolien ominaisuuksien, tarpeiden ja halujen mukaan paljonkin. Kahta samanlaista suhdetta ei ole. Suhteissa on perinteisesti ison ja pienen erilaiset roolit, jossa iso on se joka huolehtii pienen hyvinvoinnista ja pieni saa mahdollisuuden toteuttaa omaa pikkuisuuttaan ison suojeluksessa. Tämän jälkeen kaikki onkin sitten täysin yksilöllistä ja suhteen osapuolien kesken sovittavissa. Ja sovittavaa on, se on varma.

Ison ominaisuudessa olet suhteen osapuoli, jonka tehtävänä on luoda turvallinen olotila suhteen sisälle pikkuisen tarpeiden täyttymistä varten. Isona saat omat tarpeesi täytettyä, kun pieni, josta huolehdit, voi hyvin ja saa tutkia omaa maailmaansa turvallisesti siipiesi suojassa. Saat siis kicksisi huolenpidosta, ohjaamisesta, opettamisesta tai kouluttamisesta. Voit myös nauttia pikkuisen oman matkan ihastelemisesta, oli se sitten saippuakuplien puhaltamisen ihmeellisyyttä ihmetellen tai sääntöjen noudattamiseen liittyvien asioiden vaikutusta seuraten.  

Kun ryhdyt suhteeseen pikkuisen kanssa, on edessäsi paljon keskustelua tunteista, tarpeista, molempia hämmentävistä asioista, säännöistä ja niin edelleen. Mutta tärkeintä on muistaa, että suhde on matka sinuun itseesi. Ison roolissa on kysyttävä ensimetreillä itseltään, mitä minä haluan ja miksi minä haluan tähän suhteeseen tämän pikkuisen kanssa.



Miksi haluat suhteeseen pikkuisen kanssa? - Minkälaista suhdetta haluat tai tarvitset? 

Pikkuisen maailman tutkiminen on kiinnostava matka, mutta matkalla voi kompastua alkuunsa, jos ei ole miettinyt seuraavia asioita tarkkaan ennen ensimmäisiä askeleita.

  • Onko mielessäsi oleva suhdemuoto oikeasti ison ja pikkuisen huolenpitosuhde? 
    Ettet vain ole sekoittanut pikkuisuutta muunlaiseen D/s suhteeseen? Pikkuisuuden määritelmä kannattaa tutkia ja keskustella kumppanin kanssa mistä tässä suhteessa oikeastaan on kyse.

  • Mihin olet valmis sitoutumaan? 
    Oletko pohtinut kuinka paljon aikaa olet valmis sitomaan tähän suhteeseen. Pikkuisten kanssa tulee ennen muuta olla johdonmukainen ja selkeä. On varsin haastavaa joutua heti ensimmäiseksi toteamaan, että suhteen ajankäyttöä ei keskusteltu huolellisesti etukäteen ja sitä joutuukin korjaamaan heti alkuunsa pienemmäksi. Pienet asiat on helpompi korjata kuin isot, joten mieti valmiiksi mihin olet valmis. Pikkuisilla on tarve tulla huomatuksi ja viestejä ja huomionhakua tulee varmasti. Oletko valmis vastaamaan niihin työpäivän aikana, aamuisin ja iltaisin, vapaapäivinä, omissa harrastuksissasi.

  • Mikä sinua kiinnostaa tai kiihottaa nimenomaan pikkuisleikeissä? 
    Mistä saat omat kicksisi? Onko kiinnostuksesi nimenomaan seksuaalista kiihotusta vai mielenkiintoa pikkuisuutta kohtaan. Kerro nämä tarpeesi kumppanillesi, jotta olette molemmat niistä tietoisia.

  • Kuuluuko suhteeseen seksiä? Jos kuuluu, minkälaista? 
    Aina seksin ei ole tarpeen kuulua suhteeseen, mutta varsin usein se kuuluu. Minkälaisesta seksistä pidät ja sopiiko se kumppanillesi.

  • Huolenpito on olennainen osa pikkuisen kanssa elettävää elämää. 
    Oletko miettinyt minkälaista huolenpitoa haluat tarjota? Pikkuisten tarpeet ovat moninaiset. Toiset haluavat säännöllisyyttä päivärytmiin tarkkojen aikataulujen ja sääntöjen kautta ja toiset voivat haluta vain leikkiä leluilla ja odottaa ison olevan läsnä leikissä. On tärkeää tunnistaa omat tarpeet ja kyvyt sekä täsmätä suhde vastaamaan niitä. On myös kyse ison haluista ja kyvyistä, ei pelkästään pikkuisen maailmasta.

  • Minkälainen valtadynamiikka suhteessa on mielestäsi hyvä olla? 
    Haluatko itsellesi valtaa suhteessa pikkuiseen? Jos haluat, minkälaisissa asioissa?

Suhteen sopimus on hyvä tehdä, vähintään suullisesti! 

Jokainen suhde heijastaa molempien suhteen osapuolien tarpeita ja haluja. Jotta näistä asioista osataan pitää kiinni, ne on tärkeää sopia ennalta. Pikkuiset ovat myös tarkkoja muistamaan asioita joita on sovittu. Jos et ole huolellinen, etkä vaikka itse muista mitä suhteessa on sovittu, olet ennen pitkää pulassa. Suosittelemme kirjaamaan asiat vähintään ranskalaisin viivoin kirjallisesti ylös, jotta molemmat ovat suhteessa samoin säännöin.


Minkälaisesta sopimuksesta on kyse? 
Sopimuksella sovitaan mikä suhteen tarkoitus on. Sopimus voisi alkaa esimerkiksi näin: 

""DD/LG sopimus: Tämä sopimus on laadittu XX pikkuisen ja ZZ ison välille.
Sen tarkoitus on sopia säännöistä, joilla pidetään huolta XX pikkuisen hyvinvoinnista ja riittävästä yöunesta...""

Sopimuksessa on myös hyvä sopia seuraavista asioista: 
Kuinka kauan sopimus on voimassa? 
Minkälaisia sääntöjä se sisältää, vastuut ja velvollisuudet? 
Miten toimitaan jos sääntöjä rikotaan? 
Kuinka ongelmia käsitellään?


Kinkyjä elementtejä sisältävä ihmissuhde antaa mahdollisuuden toteuttaa itsessä kaikkein syvimpiä ja usein piilossa olleita tai vielä olevia tunteita ja asioita. Pikkuisten kohdalla puhutaan varsin usein erittäin herkistä asioista, joilla ei ole syytä leikkiä liian kepein perustein. Kun leikkiin ryhtyy, on syytä tietää mihin on menossa ja mitä voi tapahtua. Puhuminen on siksi tärkeää, jopa välttämätöntä.


Hyviä ja turvallisia leikkihetkiä.
- C




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäpä tuumasit tästä?