Pikkuinen tyyli

 Pikkuinen tyyli, osa 2: Vaate on valinta...

Monesti pienten keskuudessa ja ulkopuoleltakin, kuulee keskusteluja siitä, että millainen on oikeanlainen pikkuinen.
Pikkuneuvolan vastaus tuohon kysymykseen on tuttu - oikeanlaisia pienten tyylejä, on ihan niin monta kuin on pikkuisiakin. 

Jokaisella pikkuisella on oma tyylinsä. Siinä missä yksi vannoo että pienellä pitää olla pinkkiä, toinen pieni saattaa tykätä vain harmaasta ja mustasta.
Edes tiettyjä vaatekappaleita kuten bodyt ja jumpsuitit, ei voi yleistää, sillä kaikki pienet eivät niistä pidä.

Pääasia pikkuisen vaatteissa ja omassa tyylissä on se että niissä viihtyy. Eihän minkään vaatteiden päälle pukemisessa ole mitään mieltä jos siitä ei pidä?
Tällä kertaa pienet pohtivat tyyli asiaa mm. pukeutumisen eri näkökulmista ja vastasivat muutamiin kysymyksiin.

⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻


Olen saanut kuulla monta vuotta todella valheellisia ja mauttomia lauseita: 
''Et voi olla pieni koska sulla on lävistyksiä'', 
''Et voi olla pieni koska pukeudut mustaan tai kuin aikuinen'', 
''Et voi olla pieni koska olet isokokoinen'', 
''Et voi olla pieni koska sinulla on lyhyet hiukset''... 

Näiden kommenttien takia pienten tyyli on minulle tärkeä asia.


Ensin yritin tunkeutua väkisin muiden muokkaamaan muottiin, parin vuoden tunkeutumisen jälkeen tajusin että pieni voi olla minkälainen tahtoo! Laitoin vihdoin ne rastat mistä olin haaveillut, heitin suurimman osan vaaleista vaatteista pois tai värjäsin ne tummaksi. Nykyään esimerkiksi bileissä saatan ihan hyvin pitää nahkahametta ja maihareita ja olen yhtä pieni kuin muutkin ketkä kokevat olevansa pieniä.

Aluksi yritin katsoa nettisivuilta littlemäisiä vaatteita, sain vinkkejä katsoa esim. littleforbig.com ja kyllä sieltäkin löytyy jotain tällaisille mörkö pienille, mutta sivusto mistä itse löydän parhaiten on emp.fi. Niin arkeen kuin bileisiin löydän aina jotain kivaa. - Peikko

⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻


Tälle pienelle pikkuinen pukeutuminen on iso osa jokapäiväistä ulkonäkö identiteettiä. Lähes aina päällä on söpö mekkonen tai hame ja polvisukat. Jos vaatetus muuten on suht arkinen ja tavallinen, tylsän värinen tai muuten "aikuinen" niin vähintään värikkäät pinnit tai rusetit löytyy päästä.

Ei ihan pelkkää pitsiä ja hattaraa kuitenkaan. Suurin osa vaatteista on ihan tavallisia aikuisten vaatteita, yhdistelmät ja värit ja asusteet ja ihan vaan se kokonais lookki on se, mikä pieni söpö tyttö -vaikutelman tekee. Tyttö identiteetti istuu vahvana ja sen korostaminen pukeutumisella tuntuu luontevalta. Jokainen pieni saa olla sellainen kun on ja tämä pieni tuntee olonsa kaikkein kotoisammaksi, kun voi pukeutua kuin tyttömäinen tyttö. 

Enimmäkseen teen vaatteet, varsinkin söpöt mekkoset, itse. Sillä tavalla saa juuri sellaista, mitä tahtoo. Toinen paikka hankkia vaatteita on kirpputorit. Jänniä kuoseja mielenkiintosi värejä löytyy sieltä parhaiten. Tuunaamalla kirppis vaatteista saa tosi kivoja ja persoonallisia. - Kaisla


⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻


Minun pikkuistyyli vaihtelee ihan päivän mukaan. Joskus on mekkopäivä, joskus shortsit ja joskus vaatteet unohtuu aamulla ensin kokonaan, kun ei osaa päättää ja tulee hauskempaa tekemistä mieleen. Niinkun vaikka kokata aamupala murot pelkkä keittiöessu päällä tai mennä heti aamulla kylpyyn leikkimään ankkaa. Ja kyllä, asun yksin, isi ei siis ole aina vahtimassa. Pieneen tyyliin kuuluu muutenkin mun mielestä ihan sellaiset vaattet mitä pieni itse haluaa! Käyn ihan kaupungillakin maahis hännän kanssa, (tehty harmaista matonkuteista tai pinkistä huovutetusta villalangasta). Niin, olenpas käynyt ihan aikuisten töissäkin hännän kanssa, koska duh miksei? 
Tyyli on osa persoona ja persoonaa saa aina mielestäni tuoda ilmi. Pikkuisena tykkään itse kaikesta söpöstä mutta myös itselle sopivasta persoonallisesta ja etenkin siitä jos muut pitää mua söpönä tai kehuu, koska silloin tunnen saavani huomiota. Minut voi myös nähdä bileissä, monesti juuri sellaisissa noin 4v. toteutetuissa: "minä itse osaan pukea"- kokoelmissa. Ja sitäpaitsi ei munkaan isi tiedä kaikkee tyttöjen vaatteista, vaikka osaakin yllättää mm. maailman söpöimmällä Ariel- oloasulla. (Kaikki Isot nyt pikkuisvaate- opintoihin omiensa kaapeille, heti!) Pienten tyylin ei tosiaan tarvitse olla värien sekameteliä tai mitään uusinta uutta ja ostettu ties mistä kaukaa pikkuiskaupasta, kun melkein perus vaatekauppojenkin vaatteilla yhdistelee itselleen ihan sopivan kokoelman vaatteitaan. Minulle, ne parhaimmat pikkuisvaatteet on mm. lähipiiriltä vanhoina saatuja tuunattuja, alennusmyynnistä ja kirppikseltä löytöinä tehtyjä söpöyksiä tai ihan vaan tavallisen vaatekaupan vaate, joka muuttuu pieneksi heti pikkuisen asusteisiin yhdistäessä. - Nelli


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäpä tuumasit tästä?